pühapäev, 3. aprill 2016

25.08-07.09.2015 TMB tuuri sissejuhatus


Et kõik ausalt ära rääkida siis alustan sellest kuidas sõber Raimo, möödunud sügisel, viskas 
mokaotsast paar huvitavat lauset ja omavalmistatud videoklipi matkast ümber Mont Blanc'i.
Video 4-5 korda, võibolla rohkemgi, läbivaadatud (Raimo TMB tuur) oli mul selge, et sinna ma lähen !! Kuidas, millal, kellega ja kunas, see oli juba teisejärguline sellel hetkel, panin mõtte hauduma ja see oli kõige tähtsam.
Idee susises mu peas päris mitu kuud ja kevadel 2015 hakkasin matkakaaslast otsima. Sokutasin seda klippi nii ühele, teisele ja kolmandale sõbrale, kellega arvasin võimaliku olevat see "tripp" ette võtta. Ja näkkas....sõber Elmo, mingi aeg vaikust ja siis ühel ilusal päeval (nagu anektoodis) tuli ta poodi ja küsis, millal me läheme ? 
Nüüd kiskus huvitavaks, krt, vist lähemegi !! Esimese hooga saime kuupäevad paika ja lennukipiletid Genfi tellitud, nüüd vist enam pääsu pole ! smile-emotikon
 Reisini jäänud aeg kulus varustuse hankimiseks, kohalike oludega tutvumiseks, suures osas sisaldas see Raimo "piinamises" kus keha kergendada saab, kus süüa-juua ja telkida ja kannatlik nagu ta on, aitas heameelega, andis isegi oma juba ühe tiiru teinud paberkaardigi kaasa. TMB raamatu tellisin internetist juurde, sellest oli abi väga palju, õhtuti sai järgmise päeva tõusumeetrid üle lugeda !
Kuu-polteist enne matka tegime natuke trenni "laetud" seljakottidega 18-20 kg kotis, matkakepid käes ja saapad jalas, tallasime Viljandi ümbruse küngastel ca'10-12km päevas. Mõnele vastutulijale, kes natuke kummalise pilguga pikemalt piidles, sai hõigatud, et kas Viljandi on veel kaugel, kodanike pilgud läks veel kummalisemaks !! Kui oli selge, et midagi kontimurdvat linna ligidal küngastel jalutamises pole, sai asi lõplikult lukku pandud.
Tänud Artuur'ile pro seljakotti laenamast, kogu varustus mahtus ära ja sai kenasti kaasa !!
Päev enne lendu sai koer vanemate juurde komandeeritud, lapsed ema valvsa pilgu alla saadetud, et saaks rahuliku südamega matka alustada !
Täna, kolmapäeval 26.08.2015, oli äratus pandud kell 2:00 aga üleval olin juba 01:00, ei tea kas hakkan vanaks jääma, et nii vara und enam pole. smile-emotikon
6:00 olime juba lennukis ja liigume oma "väikse" seikluse poole !!

                                       





                                                  



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar